top of page

Interieurontwerpen van wol

Verzorging, Onderhoud & additionele informatie

 • Algemene informatie vachten en vloerkleden
  De interieurontwerpen van wol zijn uniek en handgemaakt. Door gebruik zal de vacht platter worden, dit is echter gemakkelijk te voorkomen. Regelmatig uitkloppen, met de hand of met de mattenklopper en vervilte delen lospluizen is bij normaal gebruik voldoende. Daarnaast kunt u de vachten en kleden buiten luchten.
 • Milieu bewust
  De wol komt van schapen die jaarlijks geschoren moeten worden. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk geen restproducten te creeëren en word er geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicalien. Dit is goed voor het milieu en voor ons.
 • Huisdieren en vachten
  Voor huisdieren zijn de vachten erg prettig. Ze zijn natuurlijk heerlijk warm en vooral voor oudere honden of katten met gewricht problemen erg fijn. Als er perongeluk aan geknaagd word is het niet schadelijk. Het is een natuurproduct en er word behalve het label alleen wol gebruikt. Ook worden er geen schadelijke chemicalien gebruikt.
 • Diervriendelijk product
  De wol die schapenzacht gebruikt is een restproduct van het schaap. Ze hebben een vrij leven en worden op een diervriendelijke manier geschoren. Door de viltmethode die ik toepas behoudt het de vorm.
 • Wassen van het de vachten en vloerkleden
  Wolvezel breekt van nature afvalstoffen af, dus wassen is niet perse nodig. Wil je de vacht toch wassen? Dit kan! Geen probleem zelfs. Gebruik het wolwas programma van je wasmachine. Kies voor een koud programma met de centrifuge op 400/500 toeren en gebruik een zacht wolwasmiddel. Na het wassen kan je eventuele vervilte delen met de hand los pluizen. Let op dat de grote vloerkleden behoorlijk zwaar worden als ze nat zijn, niet iedere wasmachine kan dit aan.
 • Drogen van de vachten en vloerkleden
  Het is belangrijk om de vacht altijd plat te drogen. Dit voorkomt vervorming. Deuken die ontstaan tijdens het droog proces blijven zitten en gaan er niet meer uit. Gebruik bijvoorbeeld een droogrek of leg een stel handdoeken op de grond/tafel waarop je de vacht kan drogen.
 • Verwijderen van vlekken
  Als de vlek nat is, dep deze dan droog met een schone doek of keukenpapier. Is de vlek opgedroogd dan kan je deze verwijderen met een schone, licht vochtige doek. Eventueel kan je een beetje groene zeep gebruiken.
 • Uitglijden voorkomen
  De vloerkleden en vachten zijn heerlijk warm aan de voeten, maar kan op een gladde ondergrond soms wat glad zijn. Deze kunnen dus verschuiven als je erop loopt. Om dit zoveel mogelijk te verkomen raden we aan om een anti-slip matje te gebruiken en deze onder de vacht te plaatsen.
 • Extra info wandkleden
  De wandkleden worden opgerold verzonden. Na ophanging van het doek heeft het enkele dagen nodig om ‘uit te hangen’. Na een aantal dagen hangt het doek strak tegen de muur. Je kan het doek, als het hangt, na eigen wens nog wat uitpluizen/opruwen. Pas hiermee wel op, wat eruit getrokken is kan niet meer terug vervilt worden (dit valt tevens niet onder de garantie).
 • Schapenzacht-Instagram
 • Etsy-site
 • Schapenzacht-Pinterest

CONTACT GEGEVENS

Email:  info@schapenzacht.nl

Telefoon: +31 6 36 59 30 42

Verzendadres: Mereveldplein 62

3454 CM, de Meern

Nederland

BEREIKBAARHEID

TELEFONISCH & EMAIL

​​Dinsdag 9:00 - 18:00
​Woensdag 9:00
 - 18:00

Donderdag 9:00 - 18:00

Vrijdag 9:00 - 18:00

EXTRA INFO

bottom of page