top of page

Het proces van maatwerk Wandkleden.

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023

“De kleuren van Sjaan en het ontwerp van Kees vind ik mooi, kan je misschien een maatwerk wandkleed maken in een afmeting van 150x250 cm?”


Maatwerk: dit zijn de leukste wandkleed uitdagingen die ik krijg! En het is exact de reden waarom ik wol zo fascinerend vind: de uitgebreide toepasbaarheid van dit materiaal vindt in elk interieur wel een plek.


In dit verhaal vertel ik je over het proces van een maatwerk stuk, van hersenspinsel tot wandkleed wat z’n plekje vindt in jouw huis.
Wat houdt een maatwerk wandkleed in?


Simpel gezegd betekent dit natuurlijk een wandkleed dat volledig op jouw wensen is afgestemd. Of die jouw problemen oplost, net hoe je het zelf ziet.


Een probleem waar steeds vaker voor aangeklopt wordt is de slechte akoestiek in huis. Harde materialen zorgen voor een echo die alle vrijheid krijgt en die zacht materiaal nodig heeft om in te ‘’verdrinken’’. Lees hier meer over dit probleem. Er wordt gezocht naar een persoonlijk en uniek kunstwerk dat het interieur met elkaar verbindt. Naar een specifieke kleur, afmeting, ontwerp of vorm.


Is jouw wens al glashelder of, zoals in de meeste gevallen, nog niet zo concreet? Het merendeel van de aanvragen start het met de zin: “We vinden de wandkleden prachtig en zoeken iets voor op deze muur maar we weten niet goed wat?” Hierbij komt mijn helpende hand om de hoek kijken, bij wat misschien wel mijn favoriete onderdeel van dit proces is!Maatwerk proces


Bezoekje aan huis


Een maatwerk proces start, na aanvraag, eigenlijk altijd bij jou thuis. Dit om 4 redenen:

  1. Voor mijn beeldvorming is het heel fijn om de plek te zien waar het doek komt te hangen. Met dit in mijn achterhoofd verloopt het ontwerp/maakproces veel soepeler.

  2. Voor jou is het goed om de verschillende wandkleden die ik meenemen in je eigen context te zien, thuis. Hoe voelt het om wol in huis te hebben?

  3. Doordat ik de ruimte en plek zie waar het doek komt te hangen kan ik met je meedenken. Misschien is een andere plek toch mooier? Of heb je over een bepaalde vorm nagedacht? Kleuren of texturen?

  4. En ik vind het stiekem altijd heel leuk om huizen te kijken!


De kleden die ik meeneem wil je zien, voelen en ruiken. Je kan ze op de plek houden waar je jouw kleed in gedachten hebt, je kan alle verschillende technieken en texturen bekijken en merken wat goed voelt.


Ik vertel je over de achtergrond van vilten en over alle opties en mogelijkheden zodat er al een beeld in je hoofd ontstaat van je nieuwe wandkleed. Samen, ter plekke, komen we tot een plan.

Schetsen


Na dit proces begin ik thuis te schetsen. Alle info, reacties en ideeën vanuit het gesprek worden omgevormd tot een schets, zodat we allemaal op een lijn komen te zitten.


Offerte


Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en opties voor een wandkleed en die hebben allemaal hun eigen prijskaartje. Daarom komt de offerte pas in de schetsfase en word er vooraf nooit een prijsindicatie gegeven.


Bij akkoord van schets en offerte kan ik aan de slag!Vertrouwen


Dit is het punt waarop jij alles mag loslaten en mij moet vertrouwen. Het daadwerkelijk maken van de doeken is een proces wat ik altijd op gevoel doe. Door de voorafgaande stappen heb ik een beeld en ontstaat er het doek wat in jouw hersenspinsels zat.


En welke een plek vindt in jouw huis.


Dit gehele proces voelt van beide kanten persoonlijk, vertrouwd en energiek. De basis ingrediënten die nodig zijn voor het mooiste eindresultaat. Elke nieuwe aanvraag is een nieuw verhaal waar ik met heel veel liefde induik!Vragen? Interesse? Of weet je nog niet goed wat dus wil je een keertje sparren? Leuk! Neem contact met me op: info@schapenzacht.com

Comments


bottom of page