top of page

Hoe werkt akoestische wandbekleding?

Ben jij benieuwd hoe effectief vilt is als akoestische wandbekleding om de echo in jouw (woon)ruimte tegen te gaan?


Een vilten wandkleed kan voor jou dé oplossing zijn. Afhankelijk van jouw wensen qua akoestiek hoef je daar niet je hele huis voor met vilt te bekleden of een schaap als huisdier te nemen.

Hieronder deel ik in drie stappen mijn routekaart met je, gebaseerd op mijn ervaringen, om erachter te komen wat Schapenzacht voor jou kunnen betekenen.
1. Waarom ervaren zoveel mensen tegenwoordig (over)last van de akoestiek in huis?


Om je eerst even mee te nemen naar de oorzaak: waar vroeger de huizen gevuld werden met hout,vloerkleden, gordijnen, plaids en vloerbedekking is de huidige architectuur opgebouwd uit een hoop harde materialen. Steen, stucwerk, beton, leer enz. Mooie materialen maar ze zijn helaas geen vrienden met geluidsgolven. Deze weerkaatsen meteen terug de ruimte in waardoor er snel echo ontstaat.


Als je dit probleem herkent dan herken je ook vast de uitwerking. Stemmen of de tv die door galmt, een deur die dicht slaat in een andere ruimte. Het klinkt allemaal veel harder wanneer er demping ontbreekt. Op zoek gaan naar zachte materialen die het geluid absorberen is de oplossing.2. Zachte akoestische wandbekleding als oplossing

Wol heeft van nature een uitstekende geluidsabsorberende werking. De vezels hebben een soort schubben waar de geluidsgolven als het ware in ‘verdrinken’. Ze worden geabsorbeerd en weerkaatsen niet meer terug.


Dit verbetert je akoestiek zodat jij eindelijk weer rustig je kopje koffie kan drinken, zonder al die extra ruis in huis!


3. Welke afmeting heb jij nodig?

Het effect van de demping hangt af van de afmeting en het type wandpaneel. Schapenzacht maakt verschillende soorten akoestische wandbekleding. Hieronder deel ik drie voorbeelden van stijlen en hun effectiviteit:


Wandkleed Betsie bestaat uit verschillende gevilte schapenvachten die tot een groot akoestisch wandkleed zijn verwerkt. Doordat het de wolligheid en de dikte van de vachten behoud zijn deze grote, vriendelijke reuzen perfect als akoestische wandbekleding. Klik hier voor mee inspiratie beelden van Betsie.


Kies je liever voor iets abstract en vernieuwends? De nieuwe collectie ‘Verbinding’ is speciaal gemaakt ter verbetering van de akoestiek in een ruimte. De panelen zijn opgevuld met losse wol waardoor het een dikke dempende laat krijgt. Fijn voor de geluidsgolven. Het ontwerp is volledig te personaliseren, tevens als de vorm en afmeting. Klik hier voor meer meer informatie over 'Verbinding' in de shop.


Wil je geen schapenvacht of 3D object aan je muur? Dan is een plat wandkleed mogelijk jouw keuze. Hierin hebben we ongelofelijk veel opties in ontwerp, kleur, vorm en afmeting. Deze akoestische wandkleden worden dikker gevilt zodat ze niet inleveren op dempend vermogen. Daarnaast adviseer ik om dit type wandkleed iets los van de muur te hangen om de demping extra te bevorderen. Klik hier voor meer inspiratie beelden van Anouk.Waarom zou je nog twijfelen over deze oplossing?

Over de akoestische voordelen van vilten wandbekleding is geen twijfel mogelijk. Hieronder paar bonuspunten, wat wol en vilt zo bijzonder maakt


Wol is duurzaam, het heeft een levensduur tot wel 80 jaar! En in deze gehele periode behoudt het haar natuurlijke eigenschappen. Ben je toch klaar met de look of feel van je akoestische wandbekleding? Begraaf het in de grond en het verteerd zonder de natuur te belasten.


Van jouw aanstaande wandbekleding is er maar 1 op de wereld. Ieder product is met de hand gemaakt ‘op authentiek wijze’. Je zal nooit een exacte kopie vinden van je akoestische wandkleed. Zelfs als je van hetzelfde schaap een jaar later deze vacht gebruikt zal je een ander wandkleed krijgen. Benieuwd waar mijn wol vandaan komt?


Het wandpaneel kan volledig op maat gemaakt worden. Wol heeft enorm veel toepassing mogelijkheden, Het is warm, aaibaar en zacht. Maar kan ook wonderlijk strak en modern naar voren komen. Vormen kunnen heel grillig en organisch worden of juist geometrisch.Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag een keertje langs om je dit prachtige product te laten zien! Lees hier hoe dit in zijn werk gaat of stuur me meteen een mailtje: info@schapenzacht.com

Commentaires


bottom of page